Vandaag duiken we het atelier in voor een heerlijk handenspel: we gaan ons eigen zoutdeeg maken! Met bloem, zout en water toveren we samen een zacht, buigzaam deeg tevoorschijn. We kneden, rollen, drukken en voelen hoe het deeg in onze handen tot leven komt. Daarna begint het echte avontuur: vormgeven. Wordt het een diertje, een hartje, een sleutelhanger, een kommetje of misschien wel een mini-pizza? Alles mag, alles kan! Met je vingers en kleine hulpmiddeltjes geef je jouw creatie karakter. Wanneer je kunstwerk af is, gaat het voorzichtig de oven in om hard te worden. En dan begint het spannende wachten… maar vervelen? Dat doen we zeker niet! Ook al duurt het 1-3 uur voordat het droog is. Je mag blijven om te knutselen, je kunt ook op een ander moment je kunstwerk op komen halen. Ik zorg dat het klaar ligt. Knutseltip voor tijdens het bakken: Tijdens het bakken maken we alvast een decoratieplan voor je kunstwerk. Op papier teken je jouw gemaakte vorm opnieuw en bedenk je welke kleuren, patronen, glitters of oogjes het straks krijgt. Je kunt ook een klein naamlabel of kaartje maken voor jouw werkje. Zo is de oven-tijd meteen extra creatief! Je kan ook iets anders knutselen, kleuren, iets maken met strijkkralen enz......